Acasă Revista Presei

Pentru nevaccinați se pregătesc restricții | Interzis la Mall în weekend

1758
Pentru nevaccinați se pregătesc restricții

Coaliția aflată la guvernare în România pregătește restricții pentru persoanele nevaccinate. O decizie privind unele măsuri restrictive ar urma să fie luată în cadrul următoarei ședințe de coaliție.

Vicepremierul Dan Barna a confirmat astăzi că în Coaliție și în Guvern au avut loc discuții despre stimularea campanie de vaccinare. Autoritățile de la București se tem de valul patru al pandemiei.

Printre posibilele măsuri, Barna a anunțat că românii vor putea merge la mall în weekend doar dacă vor fi vaccinați. De asemenea, vicepremierul a precizat că sunt luate în calcul tombole cu utilaje agricole pentru cei care se vaccinează, pentru a încuraja campania de vaccinare în mediul rural.

E clar că trebuie să venim cu măsuri pe modelul celorlalte state europene pentru încurajarea campaniei de vaccinare. Sunt două tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesențiale, existența vaccinarii să fie o condiționalitate.

De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii,” a declarat Dan Barna, citat de Digi24.

Liderii coaliției au discutat, marți, o serie de variante care ar putea încuraja vaccinarea. Printre propunerile formulate se numără tombole și loterii, precum și vouchere de vacanță. Pe lângă stimulente sunt puse în discuție și o serie de constrângeri. Persoanele nevaccinate ar putea avea accesul restricționat în spații publice închise pentru participarea la activități neesențiale.

Statele europene pregătesc restricții pentru nevaccinați. Italia va introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii închise precum cluburile şi restaurantele, a anunțat joi seară guvernul condus de Mario Draghi. Așa numitul „permis verde” va fi necesar și pentru accesul la piscine, săli de sport sau cinematografe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here