Acasă Transilvania Online

Pentru mașinile mai vechi de 15 ani se pregătește ceva | De la Ministerul Mediului

1934
Pentru mașinile mai vechi de 15 ani se pregătește ceva

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat marți că o măsură privind mașinile mai vechi de 15 ani va exista cu singuranță într-un timp relativ scurt.

Conform ministrului este posibil ca până la finalul anului să apară ceva, în condiţiile în care „inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto.”

Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta,” a spus Tanczos Barna citat de Digi 24.

Întrebat cât de mare ar putea fi taxa pentru aceste maşini, ministrul a răspuns că nu s-a discutat efectiv de taxă şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului.

” … Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu. Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern,” a spus Ministrul Mediului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here