Acasă Transilvania Online

Maratonul vaccinării la Târgu Mureș | 3 zile cu fluxuri de vaccinare continuă

156
Maratonul vaccinării la Târgu Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” va organiza, de vineri și până duminică, 16 mai 2021, o acțiune de vaccinare în masă, Maratonul Vaccinării la Târgu Mureș.

Personalul medical din județ și studenții universității vor asigura timp de 3 zile fluxurile de vaccinare continuă, la sediul UMFST.

Vaccinarea se va realiza cu vaccinul Pfizer BioNTech și se va adresa persoanelor cu vârsta peste 16 ani, indiferent de domiciliu, fără a fi nevoie de programare.

Acțiunea se realizează în parteneriat cu Instituția Prefectului de Mureș, Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș, unitățile sanitare din județ și asociațiile studențești din cadrul UMFST și cu sprijinul Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel a condus vineri ședința tehnică în care au fost discutate toate aspectele organizatorice. Acțiunea de vaccinare în masă va debuta vineri, 14 mai, de la ora 08:00. (punctul.ro)

ACTUALIZARE 16 Mai 2021 Maratonul vaccinării la Tg. Mureș

La maratonul de vaccinare de la Târgu Mureş, peste 5 000 de persoane au primit serul anti-COVID în 48 de ore, a declarat rectorul universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

Prezent duminică, la Târgu Mureş, profesorul Alexandru Rafila a catalogat drept un succes maratonul de vaccinare de la Târgu Mureş, el arătând că numărul celor vaccinaţi, raportat la dimensiunea oraşului şi a judeţului Mureş, poate fi considerat un record.

La Târgu Mureş, cred că au fost două elemente extrem de importante – şi în celelalte centre universitare – dar aici cred că rezultă două concluzii deja. Una este legată de încrederea populaţiei în profesioniştii din sănătate, în cadrele didactice de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie, pentru că lucrul ăsta este cel care contează cel mai mult.

Chiar îi sugerez domnului rector, dacă se poate, împreună cu directorul DSP, poate să menţină centrul de vaccinare, sigur, cu 10 fluxuri, dar e bine să fie şi simbolic un astfel de centru la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Asta este o concluzie şi cea de-a doua concluzie este legată de încrederea oamenilor în autorităţi atunci când nu există politizarea unei probleme de sănătate publică. Este vorba de interesul populaţiei aici, nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni, sănătatea publică, cum îi spune şi numele, trebuie să beneficieze întreaga populaţie, întreaga comunitate şi comunitatea mureşenilor se pare că a înţeles acest lucru foarte bine şi a utilizat aceste servicii de vaccinare”, a afirmat Alexandru Rafila.

Rafila a subliniat încă o dată importanţa vaccinării, arătând că aceasta „oferă oportunitatea de a nu ne întoarce la restricţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here