Acasă Nova TV

Din 15 mai se ridică o serie de restricții în toată țara | Vizate portul măștii, carantina de noapte, nunți și botezuri

2829
Din 15 mai se ridică o serie de restricții în toată țara

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință cu premierul și mai mulți miniștri, că se ridică o serie de restricții în toată țara.

Președintele a anunțat relaxări substanțiale ale măsurilor restrictive. El a prezentat un calendar al măsurilor, care începe chiar din 15 mai, când dispare obligativitatea măștii, dispar restricțiile de circulație noaptea, iar magazinele pot reveni la programul normal de funcționare.

Din 15 mai se elimină obligativitatea portului măștii în aer liber, cu excepția piețelor sau târgurilor. Totodată se renunță la carantina de noapte.

În ceea ce privește nunțile, botezurile sau mesele festive, de la 1 iunie, în exterior pot participa maxim 70 de persoane iar în interior maxim 50 de persoane. Dar dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.

Similar, la sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

În ceea ce privește școlile, președintele Iohannis a spus că nu se modifică actualele prevederi, acestea urmând să se deschidă pentru toți elevii doar dacă rata de incidență coboară sub un caz la mia de locuitori. Cu toate acestea, Iohannis a spus că ”e foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală”.

„Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul. Relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare trebuie să respectăm măsurile în vigoare și să ne vaccinăm”, a spus șeful statului. În acest sens, noile ținte de vaccinare convenite sunt: la 1 iunie 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane.

Articolul precedentMaratonul vaccinării la Târgu Mureș | 3 zile cu fluxuri de vaccinare continuă
Articolul următorA început deszăpezirea Transfăgărăşanului | VEZI Imagini spectaculoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.