Acasă Sibiu

13 polițiști sibieni reținuți de procurori pentru luare de mită și infracțiuni de corupție

570
polițiști sibieni reținuți

13 polițiști sibieni au fost reținuți 24 ore de procurorii parchetului de pe lîngă Tribunalul Sibiu, pentru luare de mită și corupție în serviciu.

25 agenți de poliție rutieră de la Biroul Drumuri Naționale și Europene al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, sunt acuzați de luare de mită. Miercuri dimineața au avut loc 17 percheziții domiciliare și au fost emise 33 mandate de aducere pentru cei 25 de polițiști și alți 8 suspecți din rândul conducătorilor auto. 13 dintre agenții de poliție rutieră au fost reținuți miercuri seară după audierile care continuă și astăzi.

În afara celor 13 reținuți mai sunt două persoane care se află internate în spital din motive pe care nu le cunosc și nu le pot comenta. Rămâne de văzut mai departe, după noi audieri, din cei 13 pentru câți vom face propunere de arestare preventivă. E posibil chiar toți, dar nu pot să vă spun acum”, a declarat în această dimineață pentru Turnul Sfatului Ion Veștemean, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Conform sursei citate este vorba despre agenții de poliție rutieră Ciurea F., Voicu A., Paul D., Mandan P., Balanoiu I. D., Pantar D. I., Ratiu R., Arcas N., Cruciat M., Vasile Ioana, Natea C., Catanet Sarbu O. și Opris H.

Vă reamintim că totul a pornit de la un denunț conform căruia mai mulți agenți de poliție rutieră și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu și nu ar fi constatat săvârșirea unor fapte contravenționale la regimul rutier.

Practic, între agenții de poliție și conducătorii auto se desfășura un fel de negociere. Aceștia primeau o amendă mai mică sau chiar nu erau sancțiuni, iar în schimb li se cereau bani sau alte foloase materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here