Acasă Revista Presei

Restricțiile pentru Slujba de Înviere vor fi ridicate până la ora 02.00

681
Restricțiile pentru Slujba de Înviere

Restricțiile pentru Slujba de Înviere vor fi ridicate a anunțat vicepremierul Kelemen Hunor după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase din România referitoare la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru Sărbătorile de Paște.

La întâlnire au mai fost prezenți premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și mai mulți membri ai Guvernului. Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, joi, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase, că au stabilit, de comun acord, ca restricțiile pentru Slujba de Înviere vor fi ridicate până la ora 02.00.

Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineața și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioși, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”, a postat Kelemen Hunor pe Facebook.

Astfel credincioșii pot participa fizic la Slujba de Înviere a fiecărui cult religios cu condiția respectării regulilor de siguranță sanitară.

Paștele Catolic se sărbătorește în acest an pe 4 Aprilie iar Paștele Ortodox o lună mai târziu, pe 2 Mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here