Acasă Transilvania Online

CNSU propune noile restricții în funcție de rata de infectare a fiecărei localități

1095
sibiu carantină - noile restricții

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întâlnit joi după amiază pentru a decide noile restricții. Acestea vor intra în vigoare dacă vor fi aprobate de Guvern.

Conform unui document obținut de HotNews, se va interzice deplasarea persoanelor în afara localităților în care rata de incidență cumulată, în ultimele 14 zile, depășește 3 la 1000 de locuitori.

Singurele excepții în acest caz vor fi:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță, precum şi pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Restricții sunt prevăzute și pentru deplasarea în interiorul localităților, tot în funcție de rata de infectare.

Astfel, dacă rata de infectare depășește 4, locuitorii se pot deplasa in afara locuinței până la ora 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata depășește 7,5, restricția se aplică pentru toată durata săptămânii.

Dacă rata de infectare depășește 4, magazinele vor fi deschise doar până la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile depășește 7,5, restricțiile prevăzute pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică se aplică pe întreaga durată a săptămânii.

CNSU a propus suspendarea activității desfășurată în spații închise, în cazul operatorilor economici din domeniul sălilor de sport/fitness.

Restricțiile pentru Slujba de Înviere, atât în cazul Paștelui Catolic cât și celui Ortodox, vor fi ridicate până la ora 02.00.

În acest moment rata de infectare în municipiul Mediaș este de 2,64 la 1000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here