Acasă Transilvania Online

Guvernul a aprobat restricțiile care vor intra în vigoare de vineri

4227
Guvernul a aprobat restricțiile

Guvernul României a aprobat restricțiile suplimentare ce vor intra în vigoare de vineri, 26 martie, după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial.

Propunerile au venit din partea CNSU iar după analizarea lor s-au decis următoarele măsuri noi:

 –în localităţile unde incidenţa de infectare cu COVID-19 trece de 4 la mie, circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până ora 20,00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00. După ora 20 aveți nevoie de o declarație pe proprie răspundere. Revenirea asupra acestei măsuri, în timpul weekend-ului, se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie.

în cazul în care într-o localitate se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile de mai sus vor fi valabile şi în timpul săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi decisă după ce incidența scade sub 7 la mie.

În noaptea de Paște, circulația va fi permisă în intervalul 20.00 – 02.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujbele de Înviere. Măsurile vor fi valabile atât pentru Paștele Catolic cât și pentru cel Ortodox.

-Se închid sălile de sport/fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

nu s-a aprobat măsura de interzicere a circulației în afara localității. CNSU a cerut interzicerea deplasării persoanelor în afara localităților în care rata de incidență cumulată, în ultimele 14 zile, depășește 3 la 1000 de locuitori.

calculul incidenței va suferi o modificare. Astfel, prin ”incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate.

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, ORA 15

Noile restricții pentru combaterea epidemiei, aprobate în ședința de joi seara a Guvernului, se aplică începând de duminică, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat, de asemenea, că toate măsurile din hotărârea de Guvern care se raportează la rata de incidență vor intra în vigoare de duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.