Acasă Nova TV

Au apărut primii comercianți de mărțișoare | Elevii le pot oferi profesorilor și colegilor

362

Au apărut primele mărţişoare la Mediaş.

Comercianții de mărțișoare s-au instalat deja în zona pieței agroalimentare și așteaptă ca medieșenii să vină să cumpere simbolul primăverii pentru persoanele care le sunt dragi. Prețurile pornesc în acest an de la 1,5 leu și pot ajunge chiar la 15-20 lei, însă clienții nu se înghesuie cel puțin deocamdată.  

O posibilă explicație, știrea conform căreia elevii nu au voie să dea profesorilor sau colegilor mărțișoare, care a fost însă contrazisă chiar de Ministrul Educației.  Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri că Ministerul Educaţiei nu se poate implica în valoarea de simbol al unui mărţişor şi nici în includerea acestuia la categoria obiectelor personale.

Prin fața meselor sunt însă și medieșeni care cumpără mărțișoare pentru persoanele dragi, iar lista lor e una destul de lungă.

Mărţişorul este o sărbătoare specific românească, ce prevestește venirea primăverii. În fiecare an, în data de 1 Martie, se oferă persoanelor de sex feminin apropiate mărţişoare, ca mici semne de mulţumire, considerându-se că acestea sunt aducătoare de fericire şi noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here