Acasă Nova TV

Carantină la Mediaș | Ce decizie au luat autoritățile

5927
Restricții în Mediaș și zonă - Rata incidenței

Autoritățile au decis duminică în privința carantinei în care se află Mediașul.

Astfel, municipiul de pe Târnava Mare va ieși din carantină începând de luni dimineața la ora 5:00. La fel se va întâmpla și cu Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie, Tălmaciu și Avrig dar și localitățile Șelimbăr, Orlat și Mârșa. Anunțul a fost făcut duminică de Prefectura Sibiu.

,,Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localitățile din județ.

Mulțumesc tuturor cetățenilor care au respectat măsurile și au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic și solidaritate! Sărbătorile se apropie și este necesar să fim în continuare precauți și să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă. Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!” se arată în comunicatul semnat de Prefectul Mircea Crețu.

Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 era sâmbătă de 4,83 în municipiul Mediaș, iar în județul Sibiu de 3,65 cazuri la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here