Acasă Nova TV

2 tone de articole pirotehnice indisponibilizate pe DN 14 la Copșa Mică

1601

2 tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate pe DN 14 la Copșa Mică.

Poliţia Română a demarat, la data de 23 noiembrie 2020, acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”, fiind continuate, și în acest an, activitățile pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

,,La data de 24.12.2020, în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în trafic, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, un timișorean în vârstă de 46 de ani, angajat al unei societăți comerciale autorizate din Timiș, care ar fi transportat 2.000 kilograme de articole pirotehnice pentru anumite societăți beneficiare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că respectivele societăți nu au comandat articolele pirotehnice transportate.

Articole pirotehnice erau din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 si T1. Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea confiscării. Valoarea acestora este estimată la suma de 60.000 de lei. În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de <<orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept>>, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995” a precizat Luciana Lazăr, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Foto: arhivă

1 COMENTARIU

  1. Asa, buuuun; si tiganii (care habar nu au sa citeasca) care vand in piata in gheretele acelea de tabla cutata, au autorizatii de vanzare a artificiilor? au pregatire in depozitarea, manipularea, transportul, etc. sau sunt doar paravan pentru niste politisti care-si rotunjesc veniturile financiare….????..eu personal, cred ca a doua varianta e mai plauzibila….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here