Acasă Revista Presei

Cele trei mari surse de infectare cu COVID-19 | Medicul Cristian Oancea

2559
trei mari surse de infectare cu COVID-19

Medicul Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, a explicat la Digi24 care sunt principalele surse de infectare cu COVID-19, după ce a stat de vorbă cu pacienții internați.

În opinia medicului și tinând cont de statistica realizată după discuțiile avute cu pacienți infectați, principala sursă de infectare este transportul în comun, urmat de petreceri, mai ales ale adolescenților și fabricile în care nu se respectă măsurile de protecție.

În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici.

Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a spus Oancea.

” …. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a adăugat el. (digi24.ro)

Dealtfel și premierul Ludovic Orban a afirmat duminică seară că adolescenţii sunt „răspândaci” de virus, ei neinfectându-se la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi de părinţi, bunici sau profesori, transmite Agerpres. Acest lucru nu se întâmplă numai în România ci în majoritatea țărilor europene.

” … ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul. Şi nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinţii, bunicii, care pot fi afectaţi într-o măsură foarte mare”, a spus Orban la B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here