Acasă Nova TV

Radare în cascadă pe DN 14 | 11 șoferi au rămas fără permis

2067

Polițiștii rutieri au organizat o acțiune cu radare în cascadă pe Drumul Național 14.

Sâmbătă 7 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au acționat, pe DN 14, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în sistem cascadă, în colaborare cu polițiști rutieri din județele limitrofe, respectiv Mureș, Brașov și Harghita.

Activitățile desfășurate au vizat, totodată, verificarea legalității efectuării transportului de persoane, dar și a modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea numărul 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane.

,,În acțiune au fost angrenați și polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Mediaș și Poliției Orașului Copșa Mică. Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 28 de abateri la regimul rutier, fiind depistați 21 de conducători de vehicule care nu au respectat regimul legal de viteză, dintre aceștia 9 au ramas fără permis de conducere pentru o perioada de 90 de zile. Totodata, cu ocazia verificărilor a fost depistat și un conducator de autovehicul aflat sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În total au fost reținute 11 permise de conducere, valoare contravențiilor depășind 26.000 lei. În continuare, polițiștii vor acționa zilnic, pe raza întregului județ, pentru reducerea riscului rutier și reducerii numărului şi consecințelor accidentelor rutiere grave.

Polițiștii rutieri vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conduceți sub influența alcoolului, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept!” a precizat Luciana Lazăr, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here