Acasă Nova TV

Carantină în Mediaș | Magazinele nealimentare se închid în weekend | Alte restricții

13539
Carantină în Mediaș

Magazinele nealimentare se închid în weekend, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care a dispus măsura de carantină în Mediaș.

Hotărârea nr. 90 a CJSU Sibiu, de carantinare a Mediașului, prevede și o serie de restricții pentru comercianți dar și pentru lăcașurile de cult.

Astfel se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Oficierea slujbelor de înmormântare este permisă doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Începând de Luni, 23.11.2020, ora 05:00, agenții/operatorii economici în domeniulcomercializării produselor nealimentare își vor suspenda temporar activitatea, până la expirarea prevederilor prezentei Hotărâri, în zilele de sâmbătă și duminică.

Totodată se limitează programul de lucru cu publicul a operatorilor economici dindomeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 20.00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care pot avea program non-stop.

Municipiul Mediaș va fi în carantină de Luni 23 noiembrie pe o perioadă de 14 zile. Pentru deplasarea în oraș este nevoie de o Declarație pe Propria Răspundere.

Pentru deplasarea la locul de muncă, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here