Acasă Nova TV

Municipiul Mediaș intră în carantină

21386
Centrul istoric - Municipiul Mediaș intră în carantină

Municipiul Mediaș intră de luni, 23 noiembrie, în carantină pentru următoarele două săptămâni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca Mediașul să urmeze Sibiul în ceea ce privește măsurile anti COVID și să carantineze orașul timp de 14 zile.

Astăzi, 21 noiembrie a.c. a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. În urma ședinței, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 3 hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Mediaș, Orașului Avrig și localității Orlat, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

De asemenea, o măsura suplimentară, similară cu cea adoptată în cadrul celorlalte localități carantinate din județul Sibiu, respectiv Sibiu, Șelimbăr Cisnădie și Tălmaciu, în zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepția celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Textul complet al Hotărârilor nr. 90, 91 și 92, precum și Declarația pe propria răspundere, sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

Municipiul Mediaș are sâmbătă o rată a incidenței de 9,23 la mia de locuitori, cu 509 cazuri în ultimele 14 zile.

Județul Sibiu a înregistrat în ultimele 24 de ore 234 cazuri de COVID-19. Conform GCS în acest moment rata de incidență, la niveleul județului Sibiu, este de 8,82/1000 de locuitori.

Articolul precedentLista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic | Cei care vin din aceste țări intră în carantină
Articolul următorMotivele pentru care mai poți ieși din casă începând de luni

4 COMENTARII

  1. O tot dati cu „la mia de locuitori” desi Uniunea Europeana spune clar ca numarul de infectari se da la suta de mii de locuitori…dar cine este mai smecher ca romanii?…

  2. Ăsta se întămplă măi oameni buni dacă vă testați ca fraierii, mai dați și bani pe teste……. folosiți logica, testele.pe banii dar vaccinul preconizat pe gratis, VA-ȚI ÎMCHIS ORAȘUL SONGURI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.