Acasă Transilvania Online

Spitalul de Urgență Tg Mureş a sistat internările cronice | Se introduc restricții în 17 localități din jud. Mureș

3174
Spitalul de Urgență Tg Mureș

Spitalul de Urgenţă Tg Mureş a sistat toate internările cronice, asigurându-se doar internările de urgenţă şi internările care nu pot suporta amânare.

Având în vedere situaţia epidemiologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, precum şi cea de pe plan naţional, conducerea spitalului a luat, începând de luni, 12 octombrie, noi măsuri în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Astfel, se sistează toate internările cronice, asigurându-se doar internările de urgenţă şi internările care nu pot suporta amânare. Pacienţii care se prezintă pentru urgenţe vor fi triaţi într-un cort în curtea din spate de către un medic din UPU, conform procedurii de triaj, iar accesul în spital se va face doar pe poarta de urgenţă”, se precizează într-un comunicat de presă.

De asemenea, SCJU Târgu Mureş a precizat că este interzis accesul tuturor vizitatorilor în spital, scrie punctul.ro.

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor de infecție cu coronavirus în ultimele 14 zile, în localitățile Târgu Mureș, Ungheni, Aluniș, Băla, Band, Brâncovenești, Corunca, Cristești, Cucerdea, Cuci, Lunca, Papiu Ilarian, Râciu, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș și Voivodeni, în care a fost depășit pragul de 1,5/1000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat următoarele măsuri valabile începând cu data de 14 octombrie 2020:

a) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activității cu publicul în interiorul clădirilor, a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor și cluburilor;

b) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă numai pentru clienții cazați.

c) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, în ultimele 14 zile în judeţul Mureş s-au înregistrat 699 de cazuri noi, dintre care 316 la Târgu Mureş, 28 în municipiul Sighişoara, 28 în comuna Sângeorgiu de Mureş, 25 la Reghin, 24 la Sâncraiu de Mureş, 17 în Sântana de Mureş, 16 la Ungheni, 13 la Iernut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.