Acasă Nova TV

Funcționar public din Primăria Copșa Mică trimis în judecată de DNA

972
de vacanță Primăria Copșa Mică

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui funcționar public din Primăria Copșa Mică.

Conform unui comunicat DNA, este vorba despre inculpatul Ciobotă Marcel, consilier cu atribuții în compartimentul agricol în cadrul Primăriei Copșa Mică din județul Sibiu.

Consilierul este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Totodată inculpatul este trimis în judecată și pentru fals intelectual, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2014-2019, inculpatul Ciobotă Marcel, având calitatea menționată mai sus, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (adeverințe, contract de comodat) în scopul de a obține în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, sume de bani din bugetul Uniunii Europene.

De menționat este faptul că, adeverințele respective au fost falsificate chiar de inculpat, dată fiind calitatea sa de funcționar public în cadrul Primăriei Copșa Mică – județul Sibiu.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 43.071 lei. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză.

În cauză, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here