Acasă Revista Presei

Cer președintelui revenirea la starea de urgenţă | Singura soluţie

627
Cer revenirea la starea de urgenţă

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a arătat extrem de dezamăgit de modul în care românii nu respectă nicio regulă de protecţie astfel că i-a cerut actualului preşedinte Klaus Iohannis să revină la starea de urgenţă.

Băsescu a fost invitat la Digi 24 unde a vorbit de situația actuală în ceea ce privește înmulțirea cazurilor de coronavirus, măsurile de protecție nerespectate de români și deciziile CCR.

„Cer revenirea la starea de urgenţă. Singura soluţie, nu văd alta, atâta timp cât starea de alertă a fost golită de orice conţinut, pe bună dreptate. N-are ce căuta în acţiunea guvernamentală.

Trebuia să se rămână la starea de urgenţă prin decret. Nici măcar cele mai civilizate state n-au reuşit să rezolve problema prin autoizolare voluntară”, a spus Traian Băsescu la Digi 24.

Fostul șef al statului este de părere că trebuie să intervină forţa de impunere de către stat a unor politici în momente de criză.

Soluţia corectă, în opinia dânsului, este stare de urgenţă iar preşedintele să stabilească în decret limitările şi timpul cât vor funcţiona.

”… Credeţi că actualul Guvern poate să treacă ceva ce i-ar fi favorabil? Uitaţi-vă la cum arată Parlamentul. Sunt incapabili să gestioneze o situaţie pe care să o facă să aibă cap şi coadă. O criză se gestionează văzând toţi paşii până la finalizarea crizei. Ei nu vad de pe o zi pe alta.

Propaganda rusă a reuşit în România să discrediteze, să spună că e o răceală, foarte mulţi oameni cred în asta. Românii cred mai mult ce le spune Sputnik-ul decât ce le spune Guvernul României.

Dacă în mandatul meu se întâmpla o astfel de eroare de relaxare, înainte ca populaţia să-şi înţeleagă misiunea. Aş fi ieşit, le-aş fi zis că CCR n-a fost de acord cu legea veche, reintroducem starea de urgenţă cu măsurile care sunt la momentul de faţă aplicabile,” a spus Băsescu, citat de adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here