Acasă Revista Presei

Alocațiile copiilor nu se dublează așa cum vrea PSD | De unde să luăm banii?

426
stau acasă cu copiii Alocațiile copiilor nu se dublează așa cum vrea PSD creștere a alocațiilor

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a declarat, la Digi24, că pur și simplu nu există soluție pentru alocațiile copiilor să se dubleze din 6 august.

Invitat la o emisiune Digi24, Florin Cîțu a lăsat să se înțeleagă că Guvernul va contesta legea PSD, pe motiv că nu a fost prevăzută sursa de finanțare. Pentru a suporta majorarea alocațiilor, Guvernul ar avea nevoie de un plus de finanțare de 6 miliarde de lei.

Pe fondul crizei de Coronavirus, Guvernul a cerut ca termenul de 6 august să fie suspendat, din lipsă de bani, însă parlamentul, majoritar PSD, a respins propunerea. Astfel președintele Klaus Iohannis ar avea obligația să promulge legea majorării alocațiilor. 

Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani.

Florin CÎȚU, Ministrul Finanțelor

Ministrul Finanțelor a reamintit că legea formulată de PSD nu prevedea modul în care ar putea fi susținută această cheltuială suplimentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.