Acasă Transilvania Online

Testare a populației pentru coronavirus | Două variante de teste luate în calcul

839
Testare a populație pentru coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică o testare a populației pentru coronavirus. Aceasta ar urma să înceapă după 1 iunie.

Este vorba despre o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației dar și de răspândire a coronavirusului.

Nelu Tătaru a precizat că poate fi o testare doar pentru anticorpi, adică se vor folosi teste serologice, sau o testare combinată cu cele moleculare care se fac în prezent.

O să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare.

Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termina pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. (…)

Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde de cum o solicităm. Dacă o solicităm doar din teste serologice sau o dublăm și cu cele moleculare. În funcție și de cazuri, pe zone de focar mare, pe zone de focar mic.

O să testăm voluntarii, dar voluntarii pe care îi căutam în anumite focare.

Potrivit profesorului de microbiologie Alexandru Rafila, este recomandat ca testele să fie făcute când se va diminua numărul de cazuri cu coronavirus.

Rafila a spus la Digi24 că în cursul lunii iunie probabil se vor strânge serurile de la cei care vor participa la acest studiu iar în a doua parte a lunii iunie, luna iulie, vor fi făcute testele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here