Acasă Sibiu

3 focare de pestă porcină în județul Sibiu

2985

3 focare de pestă porcină au fost identificate în județul Sibiu.

În urma identificării unor focare de Pestă Porcină Africană la mistreți, au avut loc ședințe ale Centrului Local de Combatere a Bolilor din județul Sibiu. În cadrul ședințelor au fost luate decizii comune, cu județele Alba și Mureș, privind aprobarea programelor de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană din localitatea Chesler – comuna Micăsasa, Fondul de Vânătoare numărul 33 – Dumbrăveni, respectiv localitatea Valchid – comuna Hoghilag.

Acestea erau necesare întrucât zonele de supraveghere se întind pe o suprafață de 10 kilometri, respectiv 13 kilometri, cuprinzând localități și din județele Alba și Mureș.

În ceea ce privește măsurile pentru combaterea focarului de Pestă Porcină Africană, DSVSA Sibiu, Alba și Mureș au adoptat toate măsurile necesare inclusiv avertizarea prin pancarte și afișe expuse în locuri vizibile pentru a garanta o bună aplicare a măsurilor dispuse.

Foto: arhivă

Articolul precedentDacă purtăm măști, dacă păstrăm igiena și menținem distanța vom scădea foarte mult curba îmbolnăvirilor
Articolul următorDupă flagrantul DNA conducerea STTM Târgu Mureș cercetată de comisia de disciplină a Romgaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.