Acasă Sibiu

A donat sânge în ziua în care a împlinit 18 ani| VIDEO

379
18 ani

Un tânăr a donat sânge în ziua în care a împlinit vârsta de 18 ani. Pentru asta, reprezentanții Spitalului Județean Sibiu l-au declarat ,,erou de ziua lui”.

Patrick  Mitroi este unul din miile de tineri ai Sibiului. Cu vise, cu aspirații, cu planuri.  El a  împlinit astăzi  18  ani.  Însă  petrecerea  cu prietenii  și cu familia a  amânat-o pentru  mai târziu, în contextul apariției și evoluției pandemiei de coronavirus. Dar Patrick a avut totuși parte de un majorat de neuitat. O amintire mai pregnantă și mai importantă decât orice petrecere.  Pentru că Patrick s-a gândit să își înceapă viața de adult printr-un gest simplu, de omenie și de  responsabilitate, a donat sânge pentru prima data în viață.

Tânărul   spune că și  alți  tineri ar putea să doneze sânge,  mai ales că în această perioadă  dificilă este mare nevoie de donatori.  După ce a donat sânge, Patrick a fost sărbătorit pe loc de personalul Centrului de Transfuzie Sanguină, care i-a cântat, împreună cu mama și fratele său, tradiționalul ,,La mulțí ani”. Emoționat, el a împărțit bomboane personalului medical despre care spune să a fost foarte amabil și foarte  bine pregătit. Totodată, tânărul a subliniat că se iau toate măsurile necesare pentru a fi prevenită răspândirea virusului în această perioadă.

În cadrul tuturor centrelor de transfuzii și spitalelor nevoia de sânge este permanentă, indiferent de contextul epidemiologic. Astfel, chiar și în aceste momente când în centrul atenției se află evoluția noului coronavirus, nevoia de donatori rămâne neschimbată. Fără donatori, nu ar exista viață pentru multe persoane iar donarea de sânge contează enorm. Gestul de azi al lui Patrick este unul deosebit și un exemplu de urmat” a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

,,Niciodată nu poți avea destul sânge  când este vorba de sănătatea oamenilor. De aceea ne bucurăm pentru sprijinul pe care cetățenii ni-l dau prin activitatea de donare și îi mulțumim în special lui Patrick  Mitroi pentru exemplul de maturitate și implicare pe care l-a dat” au declarat reprezentanții centrului de Transfuzie Sanguină din Sibiu.

Foto&Video: Spitalul Județean Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here