Acasă Transilvania Online

STS va asigura comunicații video securizate pentru misiunile SMURD

143
STS va asigura comunicații video securizate pentru misiunile SMURD

Serviciul de Telecomunicații Speciale va asigura comunicaţii video securizate pentru misiunile SMURD, în cadrul unui proiect pilot, anunţă biroul de presă a STS.

STS a instalat o aplicație de videoconferință pe tabletele care sunt în dotarea mașinilor de intervenție ale SMURD. Aplicația permite transmiterea de imagini video de la fața locului către dispecerat, respectiv medicul coordonator. Scopul este de evaluare cât mai corectă și mai rapidă a situației de la fața locului.

Soluția tehnică proiectată și implementată de STS asigură totodată și securizarea datelor. Proiectul este unul pilot și cuprinde aproximativ 300 de tablete. Sunt vizate mașinile de intervenție SMURD din zonele București-Ilfov, Bihor, Iași, Mureș și Timiș, urmând ca acesta să fie extins la nivel național.

În final, STS va implementa aplicația de videoconferință pe aproximativ 5.000 de tablete. Este important de menționat faptul că aplicația funcționează în regim live, nefiind stocate înregistrări în Sistemul 112. Ea funcționează doar în zonele în care rețelele publice de comunicații mobile au capacități de trafic corespunzătoare.

Practic, mașinile de intervenție SMURD din cele cinci zone cuprinse în proiectul pilot sunt dotate cu o astfel de tabletă. În momentul în care echipajul ajunge la caz, completează fișa direct pe tabletă, apoi o transmite către unitatea de primiri urgențe.

În funcție de natura cazului, la solicitarea medicului coordonator, echipajul poate transmite în timp real informații de la fața locului către dispecerat, prin intermediul aplicației instalate de STS pe tablete.

STS va asigura, totodată, derularea sesiunilor de instruire a utilizatorilor finali ai Sistemului de Comunicații Video, respectiv personalul din echipele agențiilor specializate de intervenție medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.