Acasă Revista Presei

A fost anunțată Ordonanța Militară 4 | Cine nu respectă Izolarea sau Carantina va plăti toate cheltuielile

893
Ordonanța Militară 3 | Se interzice mișcarea persoanelor ordonanța militară 4

Ministrul de Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au anunțat astăzi prevederile din Ordonanța Militară 4, în contextul COVID-19 România.

Principalele prevederi se referă la PERSOANELE CU VÂRSTA 65+

  • Circulația persoanelor peste 65 de ani pentru rezolvarea problemelor de natură medicală cum ar fi tratamente oncologice, dializă, etc se poate face pe întreg parcursul zilei. Deplasarea se face cu mijloacele proprii sau ale familiei, transport sanitar special.
  • Se permite deplasarea în afara locuinței persoanelor peste 65 de ani și în intervalul 20 -21, pentru nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru această deplasare nu este nevoie de Adeverință.
  • Tot pentru persoanele peste 65 de ani, operatorii economici ce desfășoară activități comerciale precum vânzare de produse sanitare sau alimentare, vor facilita accesul acestor persoane, cu prioritate, între 11 – 13.

PENTRU PERSOANELE AFLATE ÎN IZOLARE

Persoanele care sunt în izolare la domiciliu, identificate și verificate ca atare, ce încalcă regulile (nu este găsit acasă) intră direct în carantină dar obligatoriu vor suporta toate cheltuielile din acestă carantină.

Cei ce nu respectă carantinarea, vor intra încă 14 zile în carantinare, suportând și ei toate cheltuielile

PENTRU LOCUITORII DIN BLOCURI, ZONE AGLOMERATE

Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri, în zone aglomerate, s-a stabilit ca autoritățile locale, din 31 martie, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectatante la toate intrările blocului și vor efectua periodic activități de dezinfecție în scări, lifturi, spații comune.

PREȚURILE LA ENERGIE

Odată cu publicarea acestei ordonanțe, în perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, apă și carburanți nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat azi. Aceste prețuri pot doar să scadă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here