Acasă Revista Presei

La Timișoara 13 asistente au demisionat în bloc de teama COVID-19 | Spitalul are echipamente

226
asistente au demisionat în bloc de teama COVID-19

Spitalul Clinic CF Timișoara se confruntă cu o situație de personal, după ce 13 asistente au demisionat în bloc de teama infectării cu COVID-19.

Managerul spitalului a confirmat informația la Digi24 și a declarat că în acest spital nu este, în prezent, niciun caz confirmat de infectare cu noul coronavirus.

Marius Olaru a declarat că asistentele medicale și-au prezentat demisia pentru că se tem de o eventuală infectare cu coronavirus. Zilele trecute, în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecție. Este vorba despre zece asistente și trei infirmiere, a spus managerul.

O parte dintre asistente și-au motivat demisia prin faptul că au copii și bătrâni acasă iar celelalte au demisionat pur și simplu invocând probleme medicale.

Unele invocă motive medicale, altele că au în îngrijire copii, persoane peste 65 de ani, invocă şi teama generată de această situaţie cu pandemia,” a spus managerul Olaru.

În ceea ce privește eventualul motiv al echipamentului de protecție, Marius Olaru a declarat că „la momentul de faţă stăm destul de bine în ceea ce priveşte echipamentele medicale. Nu cred că vreun spital din România stă bine la echipamente medicale.

În momentul de faţă sunt asigurate din donaţii şi din bugetul propriu. Nu am primit nimic de la alte instituţii, Prefectură, Primărie, ISU, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor.”

Situații asemănătoare au fost înregistrate în mai multe spitale din România, precum Orăștie, Mioveni iar la Dorohoi personalul a ieșit astăzi în stradă. În aceste cazuri s-a invocat echipamentul.

Conform Digi24, 7 asistente, 2 infirmiere și un medic de la spitalul de Neurologie Brașov au demisionat în ultimele două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here