Acasă Revista Presei

Coronavirus în România | A fost anunțat primul caz

791
primul caz de Coronavirus în România

Miercuri seara a fost anunțat primul caz de Coronavirus în România. Un al doilea suspect așteaptă rezultatul oficial.

Conform Digi 24, Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, secretari de stat în Ministerul Sănătății, au confirmat informația: Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei.”

Este vorba despre o persoană din Gorj care a intrat în contact cu un italian, confirmat de coronavirus, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară.

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, dar testele nu sunt încă finalizate în acest caz. Persoana suspectă, tot din Gorj, este izolată iar rezultatul va fi anunțat joi.

Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

Sursa: Digi 24

ACTUALIZARE ORA 23.45

Ministrul sănătății Victor Costache: Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct.

Secretarul de stat Raed Arafat: Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș”. 

În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here