Acasă Nova TV

Zeci de persoane monitorizate la domiciliu pe raza județului Sibiu din cauza coronavirusului

3169
persoane

Zeci de persoane sunt monitorizate la domiciliu pe raza județului Sibiu din cauza coronavirusului.

Este vorba despre un număr de 24 persoane care au călătorit în spații afectate de coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 ore la 112 au fost două apeluri care au vizat aspecte legate de acest virus.

„În acest moment, 24 de persoane sunt monitorizate la domiciliu pe raza județului Sibiu. În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a primit un număr de două apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la aspecte referitoare la Coronavirus” spune Alina Voina, Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Cu acest prilej membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment, recomandă cetățenilor sibieni să adopte un comportament preventiv și să respecte cu strictețe măsurile de igienă personală menționate de Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență.

ATENȚIE!!!

 Spălați-vă mâinile de multe ori;
 Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
 Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți; Utilizați mască de protecție;ajută și limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde.
 Nu luați antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
 Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
 Evitarea frecventării zonelor aglomerate.
 Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.