Acasă Nova TV

Redescoperiți Alma Vii | Proiect de 500 000 dolari la debut

716
Redescoperiți Alma Vii | Proiectul de 500 000 dolari la debut

Fundația Mihai Eminescu Trust a anunțat demararea proiectului REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii.

Este un proiect complex integrat de restaurare și reconversie funcțională a bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu.

Finanțarea, în valoare de 500 000 de dolari, a fost câştigată în urma unui concurs de proiecte desfășurat anual la nivel mondial prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. În acest an, doar 9 proiecte din întreaga lume au fost desemnate câștigătoare.

ProiectulFundației Mihai Eminescu Trust, „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”, a fost cel care a câștigat cea mai mare finanţare la nivel mondial.

Proiectul include, pe lângă restaurarea bisericii evanghelice, acţiuni ce au ca scop redarea ei comunităţii şi folosirea în scopuri culturale, educative şi turistice. Acest proiect face parte din conceptul ”Satul de Sine Stătător”, dezvoltat de Mihai Eminescu Trust. Scopul acestuia este de a revitaliza comunităţile locale şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii localnicilor prin valorizarea responsabilă a patrimoniului cultural şi natural. ”Satul de Sine Stătător” urmăreşte implicarea oamenilor din comunitate, precum şi folosirea de cunoştinţe, unelte şi tehnici tradiţionale.

Biserica Fortificată din satul Alma Vii

REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii se va desfășura pe o perioadă de 27 de luni și va cuprinde 16 etape importante de implementare, cuprinse între 1 octombrie 2019 și 31 decembrie 2021.

Primii pași în implementarea proiectului au fost deja făcuți. Este vorba despre definitivarea contractului de finanțare și a etapelor de implementare a proiectului. Totodată, în prezent se lucrează la obținerea avizelor necesare obținerii autorizației lucrărilor de restaurare și refuncționalizare a bisericii.

Până la finalul anului 2019, împreună cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Fundația va organiza acțiuni de implicare și responsabilizare pentru membrii comunității din sat. La începutul anului viitor va fi lansată licitația pentru contractarea lucrărilor de restaurare.

Proiectul va continua eforturile Fundației de reintegrare armonioasă a monumentului în viața comunității. Scopul proiectului REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii este acela de a crește sentimentul de coeziune socială și de a-i motiva pe locuitori să lucreze la îmbunătățirea standardului de viață actual, păstrându-și totuși stilul de viață tradițional.

Articolul precedentLaura Codruţa Kövesi a votat | Peste 800 000 de români din diaspora au fost la urne
Articolul următorRomânii din Italia cei mai harnici la urne | Top 10 vot diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.