Acasă Nova TV

Finanțare americană pentru Biserica evanghelică fortificată Alma Vii | VIDEO

549
Alma Vii

Biserica evanghelică fortificată din Alma Vii va fi restaurată cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite în România.

Proiectul depus de către Fundația Mihai Eminescu Trust a fost declarat câștigător și va beneficia de o finanțare în valoare de 500.000 dolari. În fiecare an, Departamentul de stat american, finanțează din Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural, o serie de proiecte în toată lumea.

Anul acesta, marele câștigător a fost proiectul de restaurare a Bisericii Evanghelice fortificate din Alma Vii, realizat de Fundația Mihai Eminescu Trust și care a primit un grant în valoare de 500.000 dolari.

La evenimentul oficial de inaugurare a finanțării a fost prezent Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite. Fundația Mihai Eminescu Trust a decis să se implice la Alma Vii în urmă cu mai mulți ani, iar acest proiect a demarat în anul 2010. Într-o primă fază s-a reușit reabilitarea zidurilor de fortificație cu fonduri norvegiene, iar acum a fost câștigat proiectul pentru Biserica evanghelică fortificată. 

Pentru comuna Moșna, de care aparține administrativ localitatea, acest proiect este unul foarte important. La evenimentul de astăzi a fost prezent și Ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz.

Articolul precedentTânăr din Slimnic în arest după ce a spart două locuințe
Articolul următor21 proiecte de hotărâre în ședința Consiliului Local din iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.