Acasă Nova TV

Contract semnat | Mediașul primește aproximativ 11 milioane Euro pentru transportul electric

1783
electric

Municipiul Mediaș a câștigat un proiect în valoare de aproximativ 11 milioane de Euro, pentru dezvoltarea transportului public electric de călători.

Contractul de finanțare a fost semnat joi la sediul municipalității. Prin intermediul acestuia, se vor achiziționa troleibuze noi, se va moderniza rețeaua de contact și se va extinde până la eleșteu, respectiv pe strada Stadionului și se vor reabilita un număr de patru poduri.

Proiectul câștigat de municipiul Mediaș în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară trei, este intitulat ,,Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș”. Contractul de finanțare a fost semnat joi la sediul municipalității de către Primarul Gheorghe Roman și Simion Crețu, Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru. 

La evenimentul de semnare a contractului de finanțare de la Mediaș a fost prezentă și Daniela Cîmpean. Președintele Consiliului Județean Sibiu a ținut să felicite echipa care a lucrat la acest proiect și a explicat că Mediașul a înțeles că o dezvoltare accelerată se poate face doar folosind oportunitatea accesării de fonduri europene.

Proiectul care beneficiază de finanțare europeană are o durată de implementare de 33 luni și va avea ca finalitate extinderea rețelei electrificate pe străzile Stadionului și Avram Iancu, înnoirea parcului auto al Meditur, a rețelei de contact existente, modernizarea și extinderea sistemului de ticketing, semaforizare inteligentă pe traseul mijloacelor de transport în comun dar și reabitarea a patru poduri pe care circulă troleibuzele.

Articolul precedentElevii care iau sub 5 la Evaluare merg la Profesională | DECIZIE
Articolul următorA început modernizarea DJ 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș | VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.