Acasă Transilvania Online

Programul Casa Verde | Panouri Fotovoltaice acasă

768
Casa Verde Fotovoltaice

Persoanele fizice se pot adresa, de marţi, instalatorilor în vederea înscrierii în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice.

Programul Casa Verde Fotovoltaice prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). 

Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

AFM a publicat lista cu cele 260 de firme de instalatori de panouri fotovoltaice, la nivel national.

Prin acestea se va derula programul de instalare propriu-zisă în urma căruia 33.000 de locuinţe din România vor avea câte un sistem fotovoltaic subvenţionat cu până la 20.000 de lei. Începând din data de 9 septembrie, persoanele fizice se pot înscrie în program, la una dintre aceste 260 de firme, care în zilele următoare vor semna contractele cu AFM.

Cine vrea să își instaleze panouri fotovoltaice acasă, vine la noi sau la un alt instalator validat, cu documentele necesare înscrierii: cererea de finanțare, copie după cartea de identitate, extras de carte funciară și cele două certificate fiscale (de la bugetul local și de la bugetul de stat).

Citeşte mai mult AICI

Articolul precedentPastila săptămânală de sănătate | Anxietatea școlară
Articolul următorLoc de joacă modern pentru copii pe strada Sinaia | VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.