Acasă Nova TV

60 de copii din Copșa Mică au învăţat despre energie de la voluntarii E.ON România şi pompieri

200
au învăţat despre energie

60 de copii din Copșa Mică au învăţat despre energie de la voluntarii E.ON România şi pompieri.

Lecţiile despre energie au continuat în acest an în judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Harghita, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Timiş, Arad şi Caraş-Severin. Cu acest prilej, compania a donat şi 500 de cărţi de poveşti pentru bibliotecile şcolare din cele 10 judeţe. În judeţul Sibiu au avut loc activităţi la Şcoala Gimnazială numărul 3 din Copşa Mică, beneficiari fiind circa 60 de copii.

„Isteţi, îndrăzneţi, curioşi şi cu spirit civic, aşa i-au descoperit voluntarii Delgaz Grid, E.ON şi reprezentanţii Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii  Urgenţă (IJSU), pe cei aproape 1.000 de copii de la 19 instituţii de învăţământ şi biblioteci care au participat la proiectul ”Lecţii despre energie”, în perioada februarie-martie 2019.

În acest an, întâlnirile cu copiii au început într-un mod inedit, prin lecturarea unor pasaje din cărţi de poveşti care ulterior au fost donate bibiotecilor şcolare din cele 10 judeţe. Voluntarii au dovedit că pot întreţine atmosfera, interpretând diverse personaje, spre amuzamentul celor mici.

Copiii din judeţele unde s-au derulat lecţiile s-au bucurat de fiecare moment petrecut cu voluntarii şi pompierii şi au demonstrat că pot învăţa cu multă uşurinţă cum să prevină incidente care le pot afecta viaţa. Ei au dovedit de asemenea că sunt familiarizaţi cu o parte a noţiunilor legate de gaz şi electricitate datorită cadrelor didactice, dar ne-au mărturisit că au învăţat de la noi multe lucruri pe care nu le cunoşteau.

Cei mici au promis că vor transmite mai departe mesajele de siguranţă fraţilor, părinţilor, bunicilor, vecinilor şi prietenilor şi că, de acum înainte, vor fi mai atenţi la prize, la aragaz, la cablurile de curent şi că nu se vor juca niciodată în apropierea ţevilor de gaz sau în preajma stâlpilor de electricitate!

Voluntarii Delgaz Grid şi E.ON, dar şi reprezentanţii ISU s-au declarat impresionaţi la rândul lor de atmosfera din clase şi de implicarea şi entuziasmul celor mici.

Proiectul “Lecţii despre energie” al E.ON România a debutat în urmă cu 10 ani, scopul acestuia fiind însuşirea de către cei mici a regulilor de utilizare în condţiţii de siguranţă a diferitelor forme de energie. În acest proiect au fost implicaţi până în acest an 1.200 de voluntari, iar numărul unităţilor beneficiare a ajuns la 530, cu circa 18.000 de beneficiari” se arată într-un comunicat de presă remis de către E.ON România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.