Acasă Nova TV

96 proiecte finanțate de Consiliul Județean Sibiu

304

Consiliul Județean Sibiu va finanța anul acesta cu suma de 1,25 milioane de lei mai multe proiecte în cadrul Agendei Comunității, respectiv Agendei Culturale.

În total este vorba despre un număr de 96 proiecte declarate eligibile pentru a primi finanțare din bugetul județului.

În condițiile în care anul acesta Sibiul deține titlul de Regiune Gastronomică Europeană, cea mai mare parte a sumei pentru cofinanțarea proiectelor a fost alocată Agendei Comunității. Printre cele 46 proiecte declarate eligibile se numără și proiectul ,,Căutătorii de comori gastronomice” al Asociației Phoenix Speranța, proiectul ,,Școala Medievală. Gastronomia în campania militară din secolul al XV-lea la Mediaș” depus de către Asociația Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Zilele Culturii maghiare, eveniment organizat de către Uniunea Tineretului Democrat Maghiar Mediaș, Festivalul Porcului de Bazna, Festivalul Verzei, Festivalul Tradiții Culinare de pe Târnave și Grădini tradiționale sibiene, toate trei din comuna Moșna.

În cazul Agendei Culturale, suma care va fi oferită de Consiliul Județean Sibiu este de 250.000 lei. 50 dintre cele 55 proiecte depuse au fost declarate eligibile pentru a primi finanțare. Printre acestea se numără proiectul „Uniți prin cultură” al Asociației Phoenix Speranța, Festivalul Mediaș Cetate Medievală ediția a cincisprezecea, organizat de către Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret din cadrul Primăriei Mediaș, proiectul ,,Împreună în UE-Viitor luminos” al Primăriei Copșa Mică, dar și publicația culturală ,,Nagy – Kukullo” a Uniunii Tineretului Democrat Maghiar Mediaș.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here