Acasă Transilvania Online

Vizita Papei Francisc la Blaj | Spații parcare autoturisme și autocare

705
vizita papei francisc la blaj

Municipiul Blaj va găzdui în perioada 1-2 iunie vizita istorică a Papei Francisc. Organizatorii au luat ăsuri speciale de siguranţă şi organizare a circulaţiei.

La Blaj, cu ocazia vizitei Papei Francisc, sunt aşteptaţi duminică, 2 iunie, peste 50.000 de pelerini. Autorităţile locale din Blaj pun la dispoziţia pelerinilor hărţi orientative cu spaţiile special amenajate pentru parcarea autoturismelor.

La intrările în municipiul Blaj se vor amenaja parcări speciale pentru pelerinii care vor sosi la Blaj din toată ţara, pe următoarele direcţii:

  • direcţia Târgu Mureş – pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Simion Bărnuţiu – drumul de acces spre rampa de transfer/punctul de colectare deşeuri; pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Târgu Mureş au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj, zona carter Hula
  • direcţia Sibiu – pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Gheorghe Bariţiu – zona industrială I.A.M.U; pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Sibiu au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj – cartierele Mănărade, Veza, Ciufud, şi Tiur.
  • direcţia Alba Iulia – pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Clujului – zona teren viran /păşune staţie carburant Lukoil; pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Alba Iulia au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj – cartierul Petrisat, zona industriala Bosch.

Poliţia română împreună cu voluntarii dedicaţi acestui eveniment vor asigura ghidajul pelerinilor sosiţi la Blaj spre locurile de parcare, spre Câmpia Libertăţii şi zona centrală a Blajului.

Începând de sâmbătă, 1 iunie, ora 16.00 şi până duminică, 2 iunie, ora 18.00 se instituie restricţie de parcare pentru toate autovehiculele în Blaj de la strada Eroilor, nr.22 – de la fosta Grădiniţă „Lumea copiilor” şi până la Piaţa Mică – zona strada Gării, strada Fochiştilor, Ceferiştilor, Locomotivei, Fabricii de la intersecţia cu calea ferată până la intersecţia cu strada Vasile Suciu, Vasile Suciu, Tudor Vladimirescu-variantă până la bariera cu calea ferată-magistrala 300, Avram Iancu.

Parcări Autoturisme Blaj pentru 2.06
Parcări Autocare Blaj pentru 2.06


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here