Acasă Transilvania Online

Papa Francisc va vizita anul acesta orașul Blaj

694
papa francisc va vizita orașul blaj

Biroul de Presă al Vaticanului a anunţat vineri, 11 ianuarie, că Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o vizită în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc.

„… Este a doua vizită a unui suveran pontif în România după cea a papei Ioan Paul al II-lea din 7-9 mai 1999. Tema vizitei papei Francisc este: «Să mergem împreună». Logoul vizitei o înfăţişează pe sfânta Fecioară Maria care îmbrăţişează persoane de diferite categorii de vârstă, toate conduse de crucea Mântuitorului.

Prin tradiţie, România este numită „grădina maicii Domnului”, aşa cum a amintit şi sfântul papă Ioan Paul al II-lea în vizita pe care a făcut-o în anul 1999 în România. Totodată, culorile de pe logo sunt culorile steagului României: roşu, galben şi albastru„, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

Itinerariul exact şi programul detaliat al vizitei urmează să fie făcut public ulterior.

Din comunicatul făcut public azi reiese că Papa Francisc va vizita şi Şumuleu-Ciuc, localitatea din judeţul Harghita unde are loc cel mai important pelerinaj catolic de pe teritoriul României.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here