Acasă Nova TV

Corul Jesus College Cambridge în concert la Sibiu, Biertan, Mediaș și Brașov

251
Jesus College Cambridge concert Medias

Cu o tradiție începută în secolul al XV-lea, reputatul cor Jesus College Cambridge va concerta în România în cadrul unui turneu susținut cu prilejul Sărbătorilor Pascale ce va cuprinde orașele Sibiu, Biertan, Brașov și Mediaș în perioada 12 – 15 aprilie 2019.

La invitația Uniunii de Creație Interpretative a Muzicienilor din România, corul format din 46 de muzicieni vizitează pentru prima dată România în urma unor turnee de succes susținute în Europa, Asia, America de Nord și Africa de Sud.

Fondat în anul 1496 odată cu fondarea Colegiului din Cambridge, corul este condus din anul 2017 de Richard Pinel în calitate de director muzical și dirijor. Richard Pinel este, totodată, director al Festivalului de Muzică din Edington și virtuoz organist distins cu numeroase premii internaționale.

Alături de cor vor concerta la orgă David Rees și Jason Richards.

David Rees, Senior Organ Scholar la Jesus College Cambridge, și-a început cariera de la vârsta de 7 ani la Westminster Abbey unde a susținut la orgă slujbele zilnice. El a fost invitat să concerteze și la evenimente majore precum vizita Papei Benedict la Londra și căsătoria dintre Prințul William cu Ducesa de Cambridge în anul 2011.

Jason Richards, Junior Organ Scholar, este absolvent al Dean Close School in Cheltenham. El s-a remarcat în numeroase recitaluri de orgă în bisericile istorice din Marea Britanie, dar și la Castelul Windsor unde a fost invitat să concerteze în timpul ceremoniei căsătoriei Prințului Harry cu Ducesa de Sussex în anul 2018.

Programul concertelor

Sibiu: vineri, 12 aprilie, ora 19:00
Biserica Sf. Ioan (Johanniskirche), Strada Mitropoliei nr. 32
Un concert parte din Stagiunea „4 Anotimpuri”, reprezentând Primăvara.

Biertan: sâmbătă, 13 aprilie, ora 18:00
Biserica fortificată din Biertan

Brașov: duminică, 14 aprilie, ora 18:00
Aula Universității „Transilvania”, Str. Iuliu Maniu nr. 41A.

Mediaș: luni, 15 aprilie, ora 18:00
Biserica fortificată Sf. Margareta, Piața Castelului nr. 1.

Intrarea va fi liberă la toate cele patru evenimente ale turneului.

Concertele Jesus College Cambridge în România vor fi susținute de corurile reunite:
The Chapel Choir (ce datează de la fondarea Colegiului în anul 1496, fiind refondat în anul 1849), format din bărbați tineri și adulți
The College Choir (format în anul 1982), sub formulă mixtă, format din elevi din mai multe școli, cuprinzând și soprane și alto.

Fiecare ansamblu și-a dezvoltat o reputație și un repertoriu propriu concertânnd împreună la evenimente de amploare în College Chapel (datând din secolul XII) sau în alte spații renumite, sub conducerea lui Richard Pinel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here