Acasă Revista Presei

Epidemie de gripă la nivel național | Nu duceți copii în locuri aglomerate

501
gripă la nivel național

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă la nivel național.

Epidemia de gripă la nivel național a fost anunțată după ce s-a constatat că existâ o succesine de cel puțin trei săptămâni epidemice. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere regională în zona de sud și cu focare locale și cazuri sporadice în celelalte zone.

Deşi seară aveam o parte din datele pe care direcţiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările şi putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivită epidemică. (…) Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. (…). S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică”, a declarat ministrul Sorina Pintea, citată de Mediafax.

Vaccinarea impotriva virusului gripal rămâne şi în perioada următoare soluţia pentru prevenirea îmbolnăvirilor, a declarat ministrul:

Specialiştii estimează că această circulaţie intensă se va menţine inclusiv în luna februarie. De la începutul sezonului au fost 54 de decese confirmate cu virus gripal. Nu putem afirma că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever decât cel precendent. S-a înregistrat un număr mai mare de decese mai devreme față de sezonul precedent.

La nivelul Ministerului Sănătății, din cele 1.300.000 doze achiziționate pentru populația din grupele de risc au fost vaccinate 1.286.250 persoane până ieri. Au fost comandate suplimentar 30.000 vaccinuri, care, începând de mâine, vor fi distribuite în țară la DSP-urile care au solicitat acest lucru.

Ministrul a mai spus în conferința de presă, că decizia închiderii școlilor, după terminarea vacanței, se ia de către inspectoratele locale la nivel local. La rândul său, medicul Adrian Streinu-Cercel a sfătuit părinții să nu-i ducă pe copii în locuri aglomerate, în mall-uri de exemplu.

Totodată se recomandă pe cât posibil purtarea unei măști de protecție, în spațiile aglomerate (atenție, nu se poartă sub nas). Igiena mâinilor este vitală, apa și săpunul nu trebuie să lipsească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here