Acasă Nova TV

Preșcolarii de la Grădinița Bucuria Copiilor au sărbătorit Centenarul Marii Uniri | Galerie foto

273

Preșcolarii de la Grădinița Bucuria Copiilor au sărbătorit Centenarul Marii Uniri.

,,Asemeni tuturor românilor iubitori de patrie, preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Bucuria Copiilor Mediaș, condusă de Profesorul Peter Izabella Hajnalka, au celebrat Centenarul Marii Uniri și au sărbătorit Ziua Națională a României prin activități specifice vârstei lor. Aceștia au recitat poezii și au cântat cântece despre iubirea de țară, despre drapelul tricolor și despre mândria de a fi român. Totodată, au pictat, au făcut stegulețe și colaje care au fost reunite în expoziții tematice.

Și pentru că doamnele educatoare le-au tot povestit despre Marea Unire și despre străbunicii lor care pornit din satele lor și au mers zile întregi pe jos pentru a participa la marea întrunire de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, cei mai mari dintre preșcolarii grădiniței au avut parte de propriul marș. S-au îmbrăcat gros, s-au încolonat, au luat steagurile tricolore și … <<au pornit spre Alba Iulia>> cu bucurie. Iar atunci când <<au ajuns>> au încins o horă mare,  copilăriei și  iubirii de țară.

Dar pentru că marșul micilor patrioți nu s-ar mai desfășura în aceleași condiții ca în urmă cu 100 de ani, li s-au alăturat Agentul șef adjunct Comerzan Răzvan și Agentul șef adjunct Firănescu Ștefan de la Poliția Rutieră Mediaș. Aceștia le-au povestit copiilor despre regulile de circulație preventivă pe drumurile publice. Iar copiii au fost nerăbdători să învețe lucruri noi și au pus nenumărate întrebări despre despre uniforma polițiștilor, despre mașina de poliție și despre dotările ei, despre îndatoririle lor de mici pietoni. Ajutați de agenții de poliție, preșcolarii au rezolvat fișe din <<Ghidul de educație rutieră pentru pici>> oferit de Generali România Mediaș, reprezentat prin Eugen Doroga.

În felul acesta toți preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Bucuria Copiilor Mediaș au fost pregătiți să participe la festivitățile care de 1 Decembrie atunci când au fost sărbătorite Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri de la 1918. La mulți ani, România! Te iubim chiar dacă suntem cei mai mici dintre români!” se arată într-un comunicat de presă remis de Grădinița Bucuria Copiilor.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here