Acasă Sibiu

Opt ambulanțe noi pentru Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu | Foto

425
Opt ambulanțe noi

Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu primește 8 ambulanțe noi.

Reprezentanți ai Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu au mers marți la București pentru a ridica un număr de 7 ambulanțe de tip B1/B2, marca Renault Master (4×2), iar o ambulanță B1/B2 marca Volkswagen Transporter va ajunge săptămâna viitoare la Sibiu.

„În total, vor ajunge in Sibiu, până în iunie 2019, 21 de ambulanțe, dintre care 2 (două) de tip C, 6 (șase) de tip A, iar restul B1/B2. În prezent, în parcul auto existent la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu sunt 14 ambulanțe funcționale de tip B1/B2, din totalul de 21. Nu există nicio ambulanță funcțională de tip C.

Ambulanțele sunt dotate și echipate, însă ele vor putea fi puse în funcțiune după ce vor fi înmatriculate, asigurate, procedură care sperăm să se finalizeze până la sfârșitul anului, pentru a putea fi introduse în teren în cel mai scurt timp. Urmează să se facă o ședință de comitet director pentru a se stabili exact distribuirea celor 8 ambulanțe, atât în substații, cât și în stația centrală Sibiu” a precizat Liliana Blaga, Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu.

Ambulanta de tip A: Pentru transport sanitar neasistat.
Ambulanta de tip B1: Ambulanta pentru asistență medicală de urgență, cu echipa formata din medic, asistent medical si ambulantier.
Ambulanta de tip B2: Ambulanta pentru asistență medicală de urgențăși transport medical asistat, cu echipa formata din asistent medical si ambulantier.
Ambulanta de tip C: Ambulantapentru asistență medicală de urgențăcu echipa formata din medic, asistent medical si ambulantier, destinata interventiilor in urgente majore de grad 0.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.