Acasă Mediateca

MEDIAȘ 120 | Manifestările prilejuite de Centenarul Unirii la Mediaș

182
Centenarul Unrii la Mediaș

Mediașul s-a înfrățit cu Cricova din Republica Moldova. Ceremonia de semnare a documentelor de înfrățire s-a desfășurat la sediul Primăriei, fiind parte din manifestările legate de Centenarul Unrii la Mediaș.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu și primari din nordul județului. Actul de înfrățire a fost semnat de primarul Mediașului Gheorghe Roman și primarul din Cricova, Valentin Guțan.

Seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri a continuat cu evenimentele defășurate în Piața Primăriei. Concertul de muzică populară a adus în fața medieșenilor interpreți precum Mariana Anghel, Costel Popa și Ansamblul Cununa Blăjelului. Spectacolul a fost încheiat de Sava Negrean Brudașcu.

Înainte de cel mai așteptat moment, parada militară, au fost rostite alocuțiuni și au fost depuse coroane de flori la troița din Piața Corneliu Coposu. Serviciul Religios, cu ocazia Centenarului Marii Uniri la Mediaș, a fost oficiat de un sobor de preoți, avându-l în frunte pe protopopul Mediașului, Ovidiu Găban.

Cel mai așteptat moment al manifestărilor de Sâmbătă 1 Decembrie, Centenarul Unrii la Mediaș, a fost Parada Militară. Anul acesta Primăria a organizat defilarea pe strada Mihai Eminescu iar pe parcursului Paradei, cerul Mediașului a fost survolat de elicoptere Puma și avioane MIG Lancer de la Baza Aeriană din Câmpia Turzii.

Un amplu reportaj de la evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri puteți urmări mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.