Acasă Transilvania Online

VIDEO Un militar a murit electrocutat în timp ce se afla pe un tanc în gara Alba Iulia

654
militar electrocutat alba iulia

Un militar a murit electrocutat în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Este vorba despre un subofițer care venea cu convoiul de la Turda.

Conform alba24.ro, un militar a murit electrocutat după ce s-ar fi atins de la linia de curent a căii ferate care se pare că în mod normal ar fi trebuit să fie fără curent, potrivit celor de la fața locului. Subofițerul se afla pe un complex antiaerian – Ghepard, și se pare că a fost electrocutat, în timp ce se descărcau tancurile din trenul sosit de la Turda. La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și Isu Alba.

Ancheta a fost preluată de MAPN, perimetrul a fost eliberat de persoanele care se aflau în jur și s-a stabilit o zonă de siguranță.

Un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în jurul orei 9.45. Militarul a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Colegii au apelat serviciul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul”, a anunţat MApN.

Reprezentanţii Ministerului au precizat că o comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale, cea a Batalionului şi colegii militarului îşi exprimă regretul pentru acest tragic accident şi sunt alături de familia îndoliată”, au mai transmis reprezentanţii MApN.

Sursa alba24.ro și digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.