Acasă Revista Presei

După Romgaz şi Hidroelectrica, şi Transgaz îşi goleşte conturile, la cererea statului

519
transgaz amendată - Rusia a invadat Ucraina

După Romgaz şi Hidroelectrica, şi Transgaz îşi goleşte conturile, la cererea statului, scrie economica.net.

Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, va contribui şi ea cu resurse suplimentare la bugetul statului, la solicitarea Guvernului.

Adunarea Generală a Acţionarilor Transgaz, societate controlată de statul român, are pe ordinea de zi de luna viitoare un punct suplimentar, care araă că şi sociatea care administrează reţeaua naţională de transport al gazelor îşi va goli conturile.

„Distribuirea/redistribuirea sumelor inregistrate in conturile „rezultat reportat” si/sau „alte reserve”; este punctul suplimentar pe odinea de zi a AGA Transgaz, care va avea loc la data de 3 decembrie.

Potrivit unor calcule făcute de profit.ro, în cele două conturi se afla, la jumătatea anului, suma cumulată de circa 2,66 milarde lei. Dacă întreaga sumă ar fi distribuită sub formă de dividende, Ministerul Economiei, ca acționar majoritar, ar încasa peste 1,5 miliarde lei.

Transgaz este a treia companie de stat căreia Guvernul îi goleşte conturile în acest an. 

Prima a fost Romgaz. „In conformitate cu art. 122 alin. 1 din Legea nr. 24/2017, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informeaza piata asupra faptului ca, in data de 07.11.2018, Consiliul de Administratie al Societatii, intrunit in sedinta, a avizat solicitarea actionarului majoritar al Romgaz, Statul Roman prin Ministerul Energiei, privind distribuirea in 2018 a unui dividend suplimentar de 1,30 RON/actiune, in suma totala de 501.049.120 RON”, a transmis Romgaz săptămâna trecută.

Articol complet: economica.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.