Acasă Nova TV

Monument dedicat foştilor deţinuţi politici în Piața Corneliu Coposu

733
foştilor deţinuţi politici

Municipiul Mediaș va avea un monument comemorativ dedicat foştilor deţinuţi politici.

Acesta va fi construit la inițiativa Asociației Foștilor Deținuți Politici Filiala Mediaș. Costul proiectului se ridică la aproximativ 200.000 lei, sumă care va fi acoperită din donații dar și de la bugetul local al municipiului. 

Invitat în cadrul emisiunii În Linia Întâi la Nova TV, Alexandru Szilagyi, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici filial Mediaş a prezentat în premieră proiectul monumentului comemorativ.

Acesta va avea forma unei cărți deschise, o înălțime de 2,7 metri, va fi realizat din marmură și va fi amplasat în Piața Corneliu Coposu.

Banner EximTur

3 COMENTARII

 1. Buna ziua,

  Ma abtin in a-mi exprima temerile in legatura cu autenticitatea si scopul acestei initiative. Bineînțeles, gandul imi fuge la alte exemple de genul acesta venite dintr-o alta zona a tarisoarei noastre. Acum, daca ne-am si amuzat pe aceasta tema atat de des dezbatuta la TV si ne-am permis chiar sa ne si mangaiem orgoliul afirmand ca ”asa ceva doar la mitici se poate intampla” , iar la noi, in Ardeal, e de neconceput sa fii prostit in asa fel,va propun sa analizam putin informatia si sa ajungem impreuna la o concluzie.
  Primul lucru care ne atrage atentia este dimensiunea acestui monument.
  2.7 metri inaltime; miroase a megalomanie comunista, domnilor, paradoxal chiar, si mare pacat caci, prin acest monument se doreste de fapt comemorarea victimelor comunismului.
  Referitor la materialul din care urmeaza sa fie construit, marmura, consider aceasta alegere neinspirata si menita sa justifice cumva suma care va fi alocata – 200.000 RON(caci leii au ajuns la zoo, nu-i asa?), suma care, chiar daca ne este dat sa intelegem din text ca va fi „acoperita din donatii”, am certitudinea ca va fi platita in mari proportii din bugetul local in momentul in care se va constata cu stupoare ca sumele donate sunt infime.
  As vrea sa ma insel, dar cu greu imi pot imagina cum cetatenii acestei urbe vor gasi bani de donat in aceasta directie. As chiar propune inaintea demararii acestei initiative organizarea unui sondaj care sa ne prezinte cunostintele, interesul cetatenilor cand vine vorba de numele acestor eroi care si-au sacrificat pana si viata de dragul unor principii pe care, cred eu, noi am decis sa le uitam, rusinati poate de lipsa de coloana vertebrala si atitudine, atribute atat de des intalnite in societatea romaneasca.
  Intentionat si constient am zis mai devreme ca urmeaza sa fie construit deoarece inteleg faptul ca aceasta ineptie, jignitoare cumva la adresa acestor oameni care au suferit, deseori murit prin inchisorile tarii, va fi construit mai devreme sau mai tarziu (suplimentand fondurile).

  Doamne ajuta, stimabililor, somn de veci!

  Sent from my Huawei Mobile

 2. Buna ziua,

  E clara treaba ca banii publici trebuie sifonati cumva din bugetul primariei si cum altfel se poate face asta decat prin constructia de fantani, statui sau alte idiotenii nefolositoare nimanui. Tot e bine decat sa tineti asa zisele concerte cu formatii de mana a 3 a platite cu prea multi bani. Si daca tot va place sa le ascultati ragetele plapande organizati concertele la voi acolo in fata la primarie, acum ca faceti monumente, sa aiba conationalii pe ce se sprijini cand croncane seminte.
  Somn de voie, romane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here