Acasă Revista Presei

Toate pensiile pe card din 2019 | La Poșta Română falimentul bate la ușă

901
Toate pensiile pe card din 2019
Ministrul Finanțelor a anunțat acum o săptămâna că de anul viitor toate pensiile vor fi plătite pe card. Trecerea pensiilor pe carduri va avea un impact negativ asupra Poștei Române.

Dincolo de dificultățile de care se vor lovi un număr mare de pensionari, odată cu plata pensiilor pe card, operațiunea este, financiar vorbind, foarte avantajoasă pentru Guvern. Nu și pentru Poșta Română, compania care își câștigă jumătate din venituri prin plata pensiilor, scrie Digi 24.

La ora actuală, din cei 5,3 milioane pensionari cărora Casa Națională de Pensii Publice le plătește pensiile, 3,2 milioane încasează drepturile prin Poșta Română, iar 2,17 milioane prin intermediu a 22 de bănci.

Numai pentru primele nouă luni ale acestui an, Casa a plătit comisioane bancare pentru drepturile bănești transmise în cont curent de 36,23 milioane lei și taxe prestări servicii Poștei Române de 308 milioane lei.

Aceste încasări ale Poștei vor dispărea de anul viitor. Conform Casei Naționale de Pensii Publice, trecerea pe card a 3,2 milioane pensii plătite acum prin Poștă va aduce statului economii de 350 milioane lei.

Ministrul de Finanțe, Teodorovici, a declarat în urmă cu o săptămână că cei 600 de milioane lei care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții.

Citește mai mult pe Digi24.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here