Acasă Sibiu

Încă un urs a fost omorât pe A1 miercuri dimineață

703

Încă un urs a fost omorât pe A1 miercuri dimineață.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 5:30 la kilometru 257, pe sensul Sebeș – Sibiu. Animalul a fost lovit mai întâi de un TIR și a ricoșat apoi într-un autorism. Ulterior a fost identificat locul pe unde ursul a escaladat gardul și urme pe taluzul drumului.

Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Secția Autostrăzi Sibiu, în zonă este o pădure, dar bănuiala este că ursul ar fi venit de la groapa de gunoi din apropiere. De asemenea, la mai puțin de 50 metri de locul incidentului există o subtraversare (ecoduct) pentru animale, însă din păcate ursul nu a trecut pe acolo.

„Secția Autostrăzi Sibiu a derulat în ultima lună un program de reparare construcție și înlocuire de gard de protecție pe toată lungimea sectorului de autostradă. S-au instalat deja peste 2000 de metri de gard nou și mai urmează 2000. Cei 2000 metri de gard nou au fost instalați în mai multe zone, dar nu unde s-a întâmplat accidentul, pentru că aici nu erau lipsuri sau stricăciuni” a precizat Robert Elekes, Purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here