Acasă Nova TV

Depozitul 918 Armament și Muniții Mediaș a aniversat 40 ani de existență | VIDEO

3338

Depozitul 918 Armament și Muniții cu indicativul Unitatea Militară 01810 a aniversat marți, 40 ani de la înființare.

Cu acest prilej, unitatea care se află în subordinea Bazei 91 Logistice a Forțelor Aeriene a primit drapelul de identificare a unității, dar și emblema de onoare a Statului Major al Apărării.

Ziua de 30 octombrie este una specială pentru militarii care activează la Depozitul 918 Armament și Muniții Mediaș. Cu patru decenii în urmă, pe 30 octombrie 1978, unitatea a fost înființată oficial în baza aprobării Ministrului Apărării Naționale și a ordinului Marelui Stat Major.

Marți în jurul amiezii a fost organizat un ceremonial militar și religios de sărbătorire a zilei unității. Cu acest prilej, a fost înmânat drapelul de identificare a unității de către comandatul Bazei 91 Logistice a Forțelor Aeriene, în subordinea căreia se află Depozitul 918 Armament și Muniții Mediaș. Totodată, unitatea din Mediaș a primit și emblema de merit a Statului Major al Apărării, iar drapelul de identificare a fost sfințit în cadrul unui ceremonial religios. 

În cadrul ceremonialului a fost conferită emblema de onoare a forțelor aeriene mai multor militari, civili dar și Primarului Gheorghe Roman. Printre participanții la eveniment s-a numărat și Comandorul în rezervă Zamfir Spânu, primul comandant al unității. 

Manifestarea s-a încheiat cu înmânarea unor plachete aniversare personalului militar, contractual și civil, urmată de defilarea unității.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.