Acasă Transilvania Online

Poteca de 1000 de km | Via Transilvanica, un proiect curajos

1206
harta via transilvnica

Asociația Tăşuleasa Social, condusă de Tibi Ușeriu și fratele său, a pus bazele unui proiect curajos – Via Transilvanica.

Via Transilvanica este despre ceea ce purtăm în suflet, despre locuri, oameni și istorie. Este felul în care ne-am propus să onorăm Centenarul Marii Uniri, încurajând cât mai mulți oameni să își recunoască țara la pas, scrie site-ul oficial viatransilvanica.com.

Traseul care va fi amenajat are 950 de km. Se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica oferă acces la apă potabilă, cazare și masă, dar și la informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Este o potecă de 1.000 de kilometri, inspirată de renumitele trasee precum El Camino din Spania și Pacific Trail, din America. Traseul va începe din Drobeta Turnu Severin și se va opri la Putna, în județul Suceava.

via transilvanica
Foto: ProTv

Primele borne kilometrice de pe Via Transilvanica au fost montate sâmbătă, chiar la sediul Asociației Tăşuleasa Social, din Piatra Fântânele, județul Bistriţa Năsăud, scrie stirileprotv.ro.

Noi tot vorbim de unire, nu am reușit să facem un drum care să unească România dintr-un capăt în altul și am zis să facem noi o cărare care să ne unească,” spune Tibi Ușeriu, ambasador al proiectului Via Transilvanica.

Ruta trece prin 10 județe, prin zone spectaculoase. Este vorba de malul Dunării, parcul Național Domogled, Valea Mureșului, munții Călimani sau Bucovina. Va fi dată în folosință treptat. Asociația speră să termine primii 130 de km până la toamnă.

Toată lumea îl aseamănă cu Camino din Spania. Va fi o aplicație care va fi foarte clară și toată lumea. O va putea descărca, va fi un ghid care se va află pe site-ul Via Transilvanica. Vor fi locuri de cazare care vor fi oferite din 15 în 15 km maxim,” spune Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social.

Cei care doresc să ajute la realizarea acestui proiect, pot face donații pe site-ul viatransilvanica.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here