Acasă Nova TV

Percheziții în Mediaș la persoane bănuite de trafic de droguri | FOTO

3403

24 de percheziții au avut loc miercuri la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sibiu, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au efectuat 24 de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc, pe raza județelor Sibiu și Cluj. În cursul zilei de astăzi, 60 persoane vor fi fost conduse la audieri.

„La data de 11 iulie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 24 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor Sibiu, Mediaș și Cluj – Napoca și au pus în executare mai multe mandate de aducere într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, de substanțe susceptibile  a avea efecte psihoactive, precum și trafic internațional de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2016 – 2018, în județul Sibiu s-a constituit o grupare de criminalitate organizată specializată în procurarea, distribuirea și comercializarea drogurilor. În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că persoanele cercetate ar fi procurat droguri din străinătate, le-ar fi livrat la mai multe adrese din județele Sibiu și Cluj și ulterior le-arfi comercializat pe raza județului Sibiu, acestea fiind bănuite inclusiv de acte de violență.

60 persoane la audieri

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe bunuri electronice, bani și diferite cantități de masă vegetală susceptibilă să conțină substanțe cu efect psihoactiv. În cursul acestei zile, 60 persoane vor fi conduse de polițiști, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu.

Cercetările sunt continuate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T. Sibiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat în vederea desfășurării de activități ilicite de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni fără drept de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, pe raza județului Sibiu, și trafic internațional de droguri de mare risc.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Sibiu au beneficiat de sprijinul colegilor specializați în combaterea criminalității organizate dinAlba-Iulia,   Hunedoara,Vâlcea, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Brașov, precum și al celor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu și Centrului Chinologic Sibiu. În aceste activități au fost angrenați și luptători de acțiuni speciale din țară, precum și jandarmi din Sibiu” se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here