Acasă Revista Presei

Obţinerea duplicatului cărţii de identitate a maşinii simplificată din 16 iulie

4521
duplicatul cărţii de identitate auto

Luni, 16 iulie 2018, intră în vigoare noile reglementări privind obţinerea duplicatului cărţii de identitate a maşinii, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii acesteia.

Astfel, în cazul în care cartea de identitate a vehiculului a fost pierdută, furată, distrusă sau nu a fost transmisă de către ultimul proprietar al maşinii înstrăinate, R.A.R. poate emite un duplicat al cărţii de identitate auto, după identificarea vehiculului. Se elimină astfel mențiunea privind avizul autorității competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea, scrie legestart.ro.

De asemenea, Legea nr. 109/2018 stabileşte că, pentru emiterea de către R.A.R. a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului, nu mai este necesară publicarea unui anunţ în Monitorul Oficial (Partea a III-a) privind pierderea, furtul sau distrugerea acesteia.

Se abrogă, totodată, şi prevederea conform căreia R.A.R. poate emite un duplicat al cărții de identitate în cazul refuzului de predare a cărții de identitate constatat de executorul judecătoresc cu ocazia executării silite.

Sursa: legestart.ro

Articolul precedentPastila săptămânală de sănătate | Aromaterapia
Articolul următorGaz Metan a pierdut ultimul amical din Serbia | VEZI amănunte

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua cu multa sanatate si prosperitate.
    Am achizitionat o masina SKODA FABIA lll , fabicata in 2017 cu prima inmatrioculare in data de 12.10.2016 , care a functionat in olanda si nu afre nici u fel de carte tehnica, cu toate ca vanzatorul in anuntul dat era mentionat ca aceasta carte tehnica si istoricul ei exista. Am mers pe incredere si dupa ce am achitato , cand am ajuns acasa carte nu exista , asa cum este in ROMANIA. Ma intereseaza istoricul reviziilor facute pentru a sti ce am de facut privind intretinerea masinii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.