Acasă Revista Presei

Obţinerea duplicatului cărţii de identitate a maşinii simplificată din 16 iulie

2276
duplicatul cărţii de identitate auto

Luni, 16 iulie 2018, intră în vigoare noile reglementări privind obţinerea duplicatului cărţii de identitate a maşinii, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii acesteia.

Astfel, în cazul în care cartea de identitate a vehiculului a fost pierdută, furată, distrusă sau nu a fost transmisă de către ultimul proprietar al maşinii înstrăinate, R.A.R. poate emite un duplicat al cărţii de identitate auto, după identificarea vehiculului. Se elimină astfel mențiunea privind avizul autorității competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea, scrie legestart.ro.

De asemenea, Legea nr. 109/2018 stabileşte că, pentru emiterea de către R.A.R. a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului, nu mai este necesară publicarea unui anunţ în Monitorul Oficial (Partea a III-a) privind pierderea, furtul sau distrugerea acesteia.

Se abrogă, totodată, şi prevederea conform căreia R.A.R. poate emite un duplicat al cărții de identitate în cazul refuzului de predare a cărții de identitate constatat de executorul judecătoresc cu ocazia executării silite.

Sursa: legestart.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here