Acasă Sibiu

Wi-Fi Gratuit | 31 localități din județul Sibiu s-au înscris în Proiectul UE

799
programul wifi4eu wi-fi gratuit in judetul sibiu

31 de localități din județul Sibiu s-au înscris în portalul #WiFi4EU prin care vor beneficia de programul UE de implementare a rețelelor de Wi-Fi gratuit.

Uniunea Europeană va aloca 120 milioane euro pentru proiectul Wi-Fi gratuit, iar în total sunt peste 10 mii de comunități, după cum a informat Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Programul vizează să distribuie în 6.000, până la 8.000 de oraşe şi sate, din toate statele membre, „bonuri de cumpărături” în valoare de 20.000 de euro, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless, scrie Digi 24.

Pentru a cere aceste bonuri, reprezentanţii colectivităţilor locale vor putea să se conecteze la site-ul dedicat, unde vor găsi şi o listă cu firmele autorizate să facă lucrările de instalare. Companiile, în baza bonului, se vor adresa apoi autorităţile europene, pentru a fi plătite.

Colectivităţile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet.

Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă.

Lista localităților din județul Sibiu care au aplicat la proiectul Wi-Fi gratuit, cuprinde zece orașe și 21 comune, scrie Turnul Sfatului.

Municipiul Mediaş
Municipiul Sibiu
Oraş Agnita
Oraş Avrig
Oraş Cisnădie
Oraş Copşa Mică
Oraş Dumbrăveni
Oraş Ocna Sibiului
Oraş Sălişte
Oraş Tălmaciu

Alma
Apoldu de Jos
Arpaşu de Jos
Aţel
Biertan
Brateiu
Cârţişoara
Chirpăr
Dârlos
Hoghilag
Marpod
Micăsasa
Poplaca
Răşinari
Sadu
Şeica Mare
Şeica Mica
Şelimbăr
Slimnic
Şura Mare
Turnu Roșu

Lista localităților din România care s-au înscris pentru a beneficia de acest proiect POATE FI CONSULTATĂ AICI.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here